Mistä aloittaa?

Kolmen vuoden siirtymäajalla (28.5.2027 saakka) voit hakea erityispätevyyttä siirtymäajan säädösten mukaisesti. Erityispätevyyttä haetaan täyttämällä portfolio, joka sisältää viisi tapausselostusta ja oman alueen perinataalisen mielenterveystyön palvelujärjestelmän kuvauksen. Hakijan tulee esittää luotettava selvitys asiaan kuuluvista palvelusuhteista, joiden hän katsoo olevan erityispätevyyden vaatimusten mukaisia. Lisäksi hakijan tulee nimetä kaksi perinataalimielenterveyden alalla työskentelevää suosittelijaa, joista ainakin toinen on lääkäri. Lääkärijaos/toimikunta voi harkinnan mukaan edellyttää hakijaa täydentämään portfoliotaan, jos jonkin osa-alueen osaamisen arvioidaan vaativan lisää näyttöä.

Ilmoittaudu erityispätevyysohjelmaan (myös siirtymäajalla) ottamalla yhteyttä erityispätevyystoimikunnan puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Tiina Riekki, Erityispätevyystoimikunnan puheenjohtaja, Suomen Perinataalimielenterveys ry, tiina.riekki@oulu.fi

Johanna Pietikäinen, Erityispätevyystoimikunnan sihteeri, Suomen Perinataalimielenterveys ry, johanna.pietikainen@hus.fi

Kaikkien lääkäreiden, joille perinataalisen mielenterveystyön erityispätevyys on siirtymäaikana tai sen jälkeen myönnetty, toivotaan jatkossa osallistuvan mentoreina uusien erityispätevyyden suorittajien kouluttamiseen ja ohjaamiseen.

Mikäli perinataalinen mielenterveystyö ei ole kuulunut aiemmin työnkuvaasi etkä ole vielä kouluttautunut alalta, on paras vaihtoehto aloittaa erityispätevöityminen suunnitelmallisesti ja ohjatusti varsinaisen erityispätevyysohjelman mukaisesti. Tutustu ensin koulutusohjelmaan sivustomme kautta ja ole sitten yhteydessä koulutustoimikuntaan mentorin sopimiseksi ja koulutussuunnitelman laatimiseksi.